МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна
Соцпідтримка для рятувальників: підвищення зарплат, програма винайму житла та система лізингу
Понеділок, 12 листопада 2018, 13:09

Мотиваційна програма для рятувальників - стартує! Вона буде складатися із кількох кроків: забезпечення житлом (як відшкодування за винайм помешкання так і придбання власного); підвищення заробітної плати; програма страхування та медичного обслуговування рятувальників та їх сімей.Вже з 1 січня кожен, хто прослужив у системі ДСНС не менше двох років, зможе отримати квартиру на дуже вигідних умовах кредитування. Як саме? Скоро кожен рятувальник отримає Мотиваційний лист, де все це буде написано чітко, доступно і в деталях.

МВС ініціює запуск мотиваційної програми для рятувальників, що складається із кількох пунктів: програма забезпечення житлом (як відшкодування за винайм помешкання так і придбання власного); підвищення заробітної плати; програма страхування та медичного обслуговування рятувальників та їх сімей.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив сьогодні, 12 листопада, під час зустрічі зі столичним гарнізоном рятувальників.

«Рятувальники мають надзвичайно високий рівень довіри в суспільстві,  близько 55 відсотків. Більше - лише Церква та Українська армія. Бо ви якісно виконуєте свою роботу. А значить, я маю повне право просити уряд закласти у державний бюджет на наступний рік підвищення рятувальникам заробітної плати на 30%, - наголосив Арсен Аваков, додавши, - Але ми розуміємо, що вас необхідно мотивувати і соціальними гарантіями. Тому ми запропонували механізм фінансового лізингу або іпотеку”. “Кожен з вас, хто служить, може оформити кредит на власне житло без застави та виплати відсотків», - підкреслив він.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що для того, щоб молодому спеціалісту отримати кредит на житло, не обов'язково ставати на квартирну чергу. Необхідно лише два роки досвіду служби в системі ДСНС.

МВС розпочне реалізацію пакету соціального забезпечення, що включатиме якісно іншу модель страхування та медичного обслуговування для рятувальника та членів його родини.

У свою чергу, голова ДСНС Микола Чечоткін наголосив, що МВС з 2016 року реалізує стратегію реформування ДСНС, в рамках якої відбувається технічне переобладнання Служби, створення добровольчих рятувальних команд тощо. “Але надважливим напрямком лишається заробітна платня та забезпечення житлом наших фахівців, - підкреслив Микола Чечоткін.

«На квартирній черзі у нас перебуває 1 265 пенсіонерів. І чи зможуть вони отримати житло - невідомо. Ми також пропонуємо рятувальникам компенсацію за винайм житла. Але нею користується незначна кількість наших фахівців, адже не всі орендодавці бажають сплачувати податки, ведучи цей бізнес відкрито. Тому нова програма від МВС дозволить рятувальникам забезпечити свою родину житлом, сплачуючи щомісяця лише “тіло” кредиту, сплату ж відсотків бере на себе ДСНС», - наголосив він.

Також голова ДСНС пообіцяв, що в Службі пройде диференціація навантаження. Оскільки рятувальники, які працюють у великих містах, здійснюють у  кілька разів більше викликів, ніж фахівці ДСНС у маленьких містах. Насамкінець міністр Аваков повідомив, що до кінця року усі рятувальники отримають текст Мотиваційного листа, в якому будуть чітко й доступно описані  умови отримання житла в рамках програми соціального забезпечення усіх підрозділів структури МВС.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR