МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Сумська область: за минулу добу 6 боєприпасів виявлено 2 знешкоджено
Сумська область: за минулу добу 6 боєприпасів виявлено 2 знешкоджено
Новини центру
Вівторок, 06 листопада 2018, 13:19

5 листопада на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про виявлення невідомих предметів ззовні схожих на боєприпаси. Про знахідку повідомив місцевий мешканець, який натрапив на них в полі під час проведення сільсько – господарських робіт на відстані до 400 метрів від житлових будинків.

 

Прибувши на місце рятувальники ідентифікували знахідки як 112-мм, 100-мм, 76-мм, 85-мм артилерійські снаряди в кількості 4 шт.

Схожий випадок мав місце в с. Вишневе Тростянецького району та в м. Тростянець, де під час збору грибів місцеві мешканці виявили один 76-мм артилерійський снаряд та одну 85-мм мінометну міну.

На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів виставлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни).

Цього ж дня піротехніками Державної служби України з надзвичайних ситуацій було знешкоджено 122-мм та 152-мм артилерійські снаряди виявлені 30 жовтня неподалік с. Кушніри Недригайлівського району.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні підозрілих предметів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. Про знахідку слід повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR