МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна
Конференція кінологічних підрозділів України пройшла на Сумщині
Середа, 08 листопада 2017, 11:20


https://www.youtube.com/watch?v=ruFIAooR8yY

8 листопада у с. Гаї Роменського району Сумської області, на базі навчально-тактичного полігону Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України пройшла   науково-практична конференція кінологічних підрозділів системи МВС України.

У заході  взяли участь  фахівці апарату Служби, керівники кінологічних служб, підрозділів та навчальних центрів з підготовки кінологів ДСНС України, Державної прикордонної служби, Національної поліції, Нацгвардії та представники Державного науково-дослідного інституту МВС України.

Актуальна тематика конференції зібрала більше 60 учасників, небайдужих до розвитку службової кінології. Вони  обговорили питання подальшого розвитку кінологічних служб, реалізацію Концепції розвитку кінологічних служб до 2020 року та   підвищення якості навчання кінологів, ступеня натренованості  службових собак та їх ефективного застосування. Також був затверджений проект Положення, який визначатиме  єдині правила підготовки спеціальних собак до змагань.

Учасники заходу позитивно оцінили матеріальну базу Кінологічного центру. Адже тут в  одному місці зосереджені і слідові поля, і тренувальні стадіони, і техногенні завали, і криті обладнані місця для занять з відповідними тренажерами, і спеціально оснащені вольєри, і кухня для приготування їжі  тваринам, і ветеринарний пункт.

Відбулася презентація новозбудованої смуги перешкод. Кінологи – рятувальники разом зі своїми чотирилапими вихованцями продемонстрували гостям елементи захисної роботи, а також слухняності та спритності.

Піротехнічний та водолазний підрозділ показали техніку, спорядження та нове обладнання, за допомогою якого вже четвертий рік поспіль виконують завдання за призначенням на сході країни.

Особливий резонанс  мали  практичні показові заняття за участю піротехнічних та рятувальних підрозділів центру, а також робота кінологічних підрозділів по пошуку постраждалих під техногенним завалом та виявленню вибухонебезпечних предметів. Спеціально навчені собаки – детектори, що мають за своїми плечима досвід виявлення вибухівки у зоні АТО,  демонстрували гостям  свої навички та вміння.

Учасники зібрання відзначили результативність діяльності кінологів ДСНС України, які за десять років свого існування вивели свій напрямок роботи на високий рівень, а також подякували організаторам за актуальність заходу.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR