МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Сумська область: у продовж доби піротехніки знищили 3 боєприпаси
Сумська область: у продовж доби піротехніки знищили 3 боєприпаси
Новини центру
П'ятниця, 15 вересня 2017, 08:56

12 вересня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних (м.Ромни) в Конотопському районі проведено роботи зі знешкодження 3-х мінометних мін (калібр 82 мм.) часів Другої світової війни. На дані небезпечні предмети натрапили працівники агропідприємства під час сільськогосподарських робіт у полі за 2 км від житлових будинків с.Попівка.

 

Цього ж дня до Служби порятунку «101» надійшло одразу три повідомлення про виявлення підозрілих предметів схожих на боєприпаси. Працівники районних підрозділів Державної служби України з надзвичайних виїхали на місця знахідок. Як встановили фахівці, у Сумському районі у лісі за 1,5 км від житлових будинків с.Гірне було виявлено 76 мм. артснаряд. Схожий пипадок стався і поблизу с.Перекопівка Роменського району, де під час збирання грибів місцеві жителі натрапили на 2 артснаряди калібру 76 мм. А в м.Шостка працівники місцевої ТЕЦ під час проведення ремонтних робіт трубопроводу централізованого опалення натрапили на 300 мм. протитанкову міну, яка знаходилась лише в 10 метрах від багатоквартирного житлового будинку.
Місця виявлення боєприпасів взяті під охорону працівниками поліції. Надано завки на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних.

У поточному році на Сумщині зафіксовано вже 200 випадків виявлення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Рятувальники застерігають: роботи з вилучення та знешкодження даних боєприпасів можуть проводити лише піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій. Дії ж громадян при знаходженні вибухівки повинні бути виваженими. Треба пам’ятати, що боєприпасів не можна навіть торкатися та у жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Необхідно запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади або безпосередньо до Служби порятунку «101».

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR